Crònica de la xerrada de l’Andreu Rul·lan a la Biblioteca Collserola – Josep Miracle

Avui hem estat a la colpidora xerrada sobre la crisi dels refugiats a la Biblioteca Collserola – Josep Miracle, a Vallvidrera. L’Andreu Rul·lan, veí del barri, ha compartit la seva experiència com a voluntari en una missió de Metges Sense Fronteres.

Com molts altres valents, l’Andreu va decidir demanar una excedència per poder anar de voluntari a una missió de MSF a l’illa de Leros, al Dodecanès. Ha explicat les dificultats que van trobar per poder fer la feina que les autoritats haurien d’estar fent, i la nul·la col·laboració i fins i tot la obstrucció d’aquestes mateixes autoritats a la tasca humanitària que pretenien fer.

Ens ha explicat també les inhumanes condicions dels camps on s’estan els refugiats que acaben arribant a Farmakonisi, i a la resta de petits illots a 15 o 20 milles de la costa turca.

La història que l’Andreu ens ha explicat no acaba bé, perquè la obstrucció constant de les autoritats va fer que la missió de MSF hagués d’abandonar, deixant sense cap mena d’ajuda una de les vies més perilloses de l’Egeu. Però tot i això, l’Andreu ens parlava amb un somriure, i amb la satisfacció d’haver ajudat molta gent.

#bbcnCollserola @arullanb @MSF_espana #viessegures #uergonya

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s