Del 13 al 20 de juny, #20JrefugeESuoc amb les persones refugiades

Del 13 al 20 de juny ens mobilitzarem a internet pels refugiats i desplaçats forçosos. Amb l’etiqueta #20JrefugeESuoc, denunciarem a les xarxes socials la realitat que viuen cada dia milers de persones obligades a fugir de casa seva per la guerra o per motius religiosos, medi ambientals, polítics, ètnics, d’identitat de gènere, o d’orientació sexual. Amb aquesta iniciativa, la nostra Universitat s’adhereix a la Setmana de lluita pel 20J, impulsada per diferents col·lectius, entitats, partits polítics i sindicats del territori català.

Des de l’Àrea de Cooperació Universitària per al Desenvolupament de la Universitat, RefugeESuoc dinamitzarem la campanya a Twitter i Facebook per commemorar el Dia Mundial de les Persones Refugiades.

RefugeESuoc  formem part de la comissió organitzadora del seguit d’accions i activitats de sensibilització i denúncia, que durant tota la setmana previa al 20 de juny, duran a terme més de 50 ONG i entitats catalanes que treballen en l’acollida i atenció de les persones refugiades.

Manifest per a la lliure circulació

Organitzacions com Stop Mare Mortum, Proactiva Open Arms, la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR), i moltes més, entre les quals es troba també el projecte RefugeESuoc, han unit forces en un manifest a favor del dret de tota persona a buscar i rebre asil en territori estranger i en contra de les vulneracions dels drets humans comeses pels governs, negant el dret de lliure circulació.

Les activitats pels refugiats culminaran amb la manifestació del diumenge 19 de juny, a les 18 hores, a la plaça Universitat de Barcelona, que sota el lema “Obrim fronteres, volem acollir!” demanarà actuacions polítiques concretes per aturar les deportacions massives, frenar les morts al Mediterrani i acollir les 204.311 persones que han arribat a Europa.

Tothom que vulgui participar en la campanya de Twitter ho podrà fer mitjançant l’etiqueta #20JRefugeESuoc i seguint el perfil @RefugeESuoc.

Per a col·laborar com a voluntari i voluntària de RefugeESuoc, escriviu a refugeESuoc@uoc.edu.

 

Enllaços d’interès:

https://refugeesuoc.wordpress.com/

Setmana de lluita pel 20J

Manifest Stop Mare Mortum

Adhesió al manifest Stop Mare Mortum

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s